donderdag 6 februari 2014

Midwintertreffen Annerveenschekanaal 2014


Verslag Midwintertreffen Annerveensche Kanaal.

Op 17 t/m 19 Januari 2014 was het weer zover, het jaarlijkse midwinter treffen van het BBQ forum. De leden van Southwest BBQ waren afgereisd naar het hoge Noorden om aan dit evenement deel te nemen. Na een lange reis hebben we op vrijdagavond in de stromende regen de tent opgezet. Gelukkig was dit weer geen voorbode voor de rest van het weekend. Gelukkig konden we snel opwarmen door de aangeboden warme hapjes en drankjes van collega’s die al eerder waren gearriveerd.


Op zaterdag morgen zoals gebruikelijk eerst maar een lekker ontbijtje met gebakken eieren en koffie. Daarna voorbereiden op het echte werk.


We hadden besloten om dit weekend aan te grijpen als KCBS oefening. Daarnaast had Jeroen (Admin van het BBQ forum) aangeboden om een kleine wedstrijd te organiseren, met officiële KCBS judges, dus dat kwam goed uit. We konden onze gerechten ‘echt’ laten proeven. Bovendien zouden we voor het eerst uitegbreid aan de slag gaan met de brandstoffen van onze nieuwe sponsor Masterfire. Nadat de brisket was opgehaald bij de vriendelijke leverancier (Nog bedankt Driekje!), kon Martin starten met het trimmen, en het voorbereiden van de Brisket.




Ondertussen, aan de andere kan van de tafel, is Bart begonnen aan de varkensschouder.



Tussendoor kwamen er steeds meer bekenden binnendruppelen en was er uiteraard tijd voor een praatje,hapje en drankje. Omdat kip en ribs ruim besteld waren konden we daar op zaterdag ook al wat van proberen. Mac heeft al wat ribs gemaakt, welke goed in de smaak vielen, en Erik is gaan stoeien met de drumsticks van de kip.




Daarnaast was er natuurlijk ook tijd voor allerlei andere lekkere vleesjes, zoals longhaas, picañha, zeeuws spek, en natuurlijk Martin’s Hamburger 2.0




De zaterdag avond stond verder in het teken van socializen met de andere BBQ liefhebbers, maar omdat er op zondag wel een serieuze oefenwedstrijd op het programma stond, hebben we het niet te laat gemaakt.


Zondagochtend eerst een stevig ontbijt. Koffie, een enkele hamburger en de heerlijke wentelteefjes van Petra! (waarom woon je niet in het Zuidwesten Petra?) Bart’s varkensschouder was inmiddels gaar en lag heerlijk te rusten in de isolatiebox.



De brisket moest nog even en de ribs en kip lagen op de bbq’s. En dan… Boxen opmaken, het fröbelen met ijsbergsla en peterselie is nu eenmaal een onderdeel van wedstrijd BBQ waar je moeilijk onderuit komt. Toch durven we te zeggen dat oefening daadwerkelijk kunst baart , en dat dit onderdeel ons steeds beter af gaat.


Wegens het geringe aantal deelnemers was er één inlevermoment voor pork, en één voor de overige 3 categorieën. Dit maakte het iets lastiger om de puntjes op de i te zetten, want er moesten dus 3 boxen tegelijk ingeleverd worden. Maar geen nood, alles komt goed, en er was nog tijd voor een foto’tje. Aan alles komt een eind, alleen nog even opruimen. Gelukkig was het in ieder geval droog weer. Na het pakken, zeulen en sjouwen waren we toe aan de prijsuitreiking. We zullen het kort houden en de foto’s voor zich laten spreken:

Pork: 1e plaats

Ribs: 3e plaats

Brisket: 1e plaats

Kip: 2e plaats



Dus met een aantal leuke prijzen, en een goed gevoel konden de teamleden van Southwest BBQ de lange reis naar huis aangaan.

Tot slot willen we enkele mensen via deze weg nogmaals bedanken:
Uiteraard onze sponsors: Slager op Wielen, Vuur en Rook en Masterfire
Admin en de KCBS judges voor het oefenmoment en de feedback
Peter en Hilda voor het organiseren van een fantastisch evenement

0 reacties:

Een reactie posten