1

2

3

4

3

5

5

dinsdag 26 maart 2013

Oefenweekend 3 voor Tony Stone (maart 2013)



 
Het 2e trainingsweekend voor Tony Stone bij onze sponsor de Slager op Wielen in Eindewege(Goes)

Dit weekend heeft een extraatje gekregen want wij hebben aangegeven aan de sponsor dat hij tijdens ons trainingsweekend zijn klanten kon uitnodigen voor een klantendag.
Dit zou dus een wat groter evenement worden dan alleen maar trainen, wat voor ons weer een extra uitdaging zou zijn.

Na de nodige voorbereiding voor dit weekend, hadden we afgesproken rond 10:00 bij de sponsor te zijn om de tenten op te bouwen en alles in gereedheid te brengen voor de avond en nacht.
Het vlees en de gerechten voor de wedstrijd hebben wij in de middag al in gereedheid gebracht, dit omdat wij alle aandacht aan de gasten wilde geven, en wij het niet zagen zitten om na het vertrek van alle gasten nog aan de slag te moeten voor de wedstrijd.


Aangezien de slager een hele grote smoker heeft staan die al enige jaren werkeloos heeft gestaan, zou hij deze graag zien branden, en dat wij daar diverse gerechten op bereiden.
Vlees in overvloed en de sfeer zat er al snel in.
 
 

De gasten waren welkom rond de klok van 5 uur en waarschijnlijk hadden zij er net zo veel zin in als ons want klokslag 5 uur kwamen de eerste gasten aan die wij direct konden voorzien van een hapje en een drankje.

 

Een heel groot gedeelte van deze gasten, eigenlijk allemaal hadden de BBQen op hoog nivo nog nooit gezien laat staan gegeten, dit was voor ons natuurlijk heel erg leuk want buiten alle complimenten hebben wij ook de nodige uitleg kunnen geven wat BBQ'en eigenlijk echt inhoud.

 
 

Er zijn zo rond de 60 mensen geweest, klanten en ander mensen die Marco heeft leren kennen tijdens de beurs in de zeeland hallen in Goes.
 
 
 

Omdat wij een hele drukke dag achter de rug hadden en er nog een dag zou komen waar er wel gepresteerd moest worden hebben wij het niet echt heel laat gemaakt.
De slagerij is ook ingericht met een aantal slaapkamers waar wij konden genieten van de nachtrust , al was deze maar kort dit omdat we er erg vroeg uit moesten om de gerechten voor de wedstrijd te gaan bereiden, dus de wekker gezet om 5 uur en met nog wat dichte ogen de BBQ`s aangestoken.
 
 
Gelukkig was er nog wel tijd voor een ontbijtje van de BBQ.
 
 

De tijden die gelden bij Tony Stone hebben wij aangehouden om zo een echt wedstrijd element te krijgen met de nodige druk.
Als eerste was het kip gerecht aan de beurt, Marco heeft dit tot in de treuren geoefend en laat hij nu niet tevreden zijn met het resultaat, helaas, maar je moet wel kritisch blijven.
 
Als tweede de buikribben, deze zijn door Martin vaak gemaakt voor zowel het gezin als voor collega`s, maar nu eens kijken, wat de teamleden ervan vinden.
Malsheid van het vlees was erg goed en wedstrijd waardig, de ribben waren mooi op smaak maar miste een pitje, dus ook hier weer erg kritisch geweest !
 

De pulled Pork van Julio had een mooie bark waar goed veel smaak aan zat, hij was mals maar in sommige gedeelte ook iets aan de droge kant, deze heeft nog wel wat aandacht nodig dus, maar we hebben nog even om het e.e.a. te verbeteren.

 
De Brisket van Erik, dit was toch zeker wel de best brisket die ik gegeten heb, goed op smaak mals en ook de burned ends waren erg lekker.
Op zich was dit een prestatie omdat Erik halverwege de avond naar huis moest door een aantal zieken in het gezin, Erik heeft daarom ook de brisket thuis gemaakt en deze op zondag ochtend vervoerd om hem vervolgens netjes op tijd te serveren, Hulde voor deze actie !
 
 
Na alle BBQ`s uit gezet te hebben kon het opruimen beginnen, en ik kan jullie vertellen dat dit ook weer een klus opzich was, maar omdat we met een groot aantal mensen waren was dit toch redelijk snel gebeurd.
Alles in de auto`s en de aanhangers, en konden wij toch rond de klok van 2 in de middag huis waards keren.

Kortom weer een erg leerzaam en heel gezellig weekend, met dank aan onze sponsor De slager op Wielen

Nu thuis nog een aantal keren oefenen en op naar Tony Stone 17/18/19 mei.

Wij hebben er zin in.

South West BBQ Dreams.

dinsdag 19 maart 2013

Bart treed toe tot het team van South West BBQ Dreams


Hallo, ik ben Bart, en op het bbqforum beter bekend als BartjeQ.

 
Ik houd mij al enige tijd bezig met BBQ-en zoals we het allemaal wel kennen, direct boven de kolen, dus grillen
Ik kwam een half jaar geleden op het bbqforum terecht omdat ik wat recepten zocht en toen zag ik wat er eigenlijk allemaal nog te ontdekken viel wat barbequen betreft.

Na een paar sessies "Low & Slow" beviel mij deze manier van barbequen uitstekend, gezien ook de mogelijkheden, en extra smaak dat je aan het gerecht kan toevoegen.


Het grillen bevalt natuurlijk ook nog steeds prima.
Ik kwam op een meeting van het forum in Annerveenschekanaal Martin tegen en dit
resulteerde, na een bezoek bij een oefensessie in Goes bij de Slager op Wielen, uiteindelijk in het feit dat ik mij mocht aansluiten, en het team van South West BBQ Dreams compleet maken.

 
Dit leek mij natuurlijk een hele leuke uitbreiding en mogelijkheid om met een leuk team mensen gewoon lekker bezig te zijn met onze hobby.


Bart